Гуру Йоги Тан е роден в Малайзия. Духовният му път го води в Тибет, Индия, Индонезия, Бутан и Непал, където прекарва дълги години в медитации и пост. Той е тантра монах, което означава, че има право да е сред всички нас и да води светски живот. Има съпруга и три деца.

Йоги Тан създава методика за обучение на енергийните лечители и легализира работата им в Малайзия, като основава и Университет по енергийна медицина. Учител по Минг Чи Йога – система от медитативни практики и движения за ясна мисъл и чиста енергия.

Какво означава да си будистки тантра монах? „Буда” означава цялостно просветление. „Тантра” означава симбиоза на същността и природата на ума ни – да открием и проумеем съкровището, скрито там. Всички живи същества го притежават”, отговаря той.

По думите му по пътя на просветлението има три етапа: да откриеш скрития си потенциал, да откриеш безусловната любов в себе си и да ги приложиш в ежедневието си като действаш от позицията на мъдростта и безусловната любов.

„Нищо не е постоянно. Всичко се променя. Това е първото, което трябва да осъзнаем. Второто е, че няма отделни същества, няма его, или нещо, което е фиксирано. (…) След осъзнаването на първите две неща – че нищо не е постоянно и че няма отделни същества, а ние сме част от едно цяло, идва третото – постигане на вътрешен мир”, посочва Гуру Йоги Тан.

Как да постигнем спокойствие? „Има много начини. Един от тях е да можеш да правиш разлика между вътрешната си същност и видимото – това, което се случва извън теб. Вътрешната ни същност е основата – мястото, където се корени енергията ни. А това, което се случва навън – което виждат очите ни в момента, е динамиката. Реално динамиката е проява на основополагащото – на вътрешната ни същност”.

Защо у нас сме толкова негативни и как можеш да променим това – вижте повече във видеото!