„За съжаление, домашното насилие се превръща в норма на поведение”. Това каза в предаването „Тази събота” по bTV Ваня Министерска, майка на убитата Дарина.

Снимка: btvnovinite.bg

Животът на младата жена и нейната дъщеричка Никол беше отнет от приятеля ѝ Викторио Александров.

Според Ваня Министерска държавата и всичките ѝ административни органи е отстъпила от проблема. 

„Времето не лекува. Времето ни учи да живеем с болката си”, подчерта почернената майка.

По думите ѝ не е имало никакви сигнали, които да подскажат, че тази трагедия ще се случи в тяхното семейство.

„И аз като всеки един българин смятах, че това не може да се случи на моето семейство, на моята дъщеря. Най-лошото става за секунди”, заяви Ваня. Тя стои зад думите си, че чувства вина за това, че е възпитала дъщеря си да бъде добър човек.

„В днешния свят няма място за добрите хора. Успяват агресивните, безскрупулните, подмолните, но не и добрите и възпитани хора”, категорична е тя. „За мен Викторио вече не съществува. Той е мъртъв заедно с тях”, посочи Ваня Министерска.

Снимка: btvnovinite.bg

Тя е категорична, че не му дава прошка. „Как се дава прошка на жесток убиец, който ти е отнел всичко”, попита Ваня. Не е простила и на себе си, защото не е възпитала дъщеря си „да бъде злобна и егоистична, за да бъде жива”.

Ваня разказа историята на жена, която е позвънила на тел. 112 след заплаха от бившия ѝ партньор, а от там получава отговор: „Не ни занимавайте с домашни проблеми, оправете си ги сами”.  По думите ѝ след справка в системата се е оказало, че такъв запис не фигурира.

Албена Белянова – адвокат, жертва на насилие на работното си място, изтъкна, че психологическото насилие е не по-малко жестоко. „То не е толкова явно и по-дълго се развива във времето, но води често до психическа или физическа смърт, до болести”, подчерта тя.

„Има омерта. Никоя жертва не получава подкрепа. Обикновено тя е осмивана, оплювана, подигравана”, отбеляза Белянова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!