ГЕРБ реагира истерично на проверката в „Булгартрансгаз“ и това навява единствено и само усещане, че тези хора са гузни, че има какво да крият.

Това обяви в интервю за предаването „Тази събота“ съпредседателят на парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова. Тя е и председател на временната парламентарна комисия, която проверява за злоупотреби и нарушения в управлението на държавата в последните 10 години.

Именно като председател на комисията тя посети вчера с още няколко депутати от комисията държавното дружество „Булгартрансгаз“, за да вземе изискани от тях документи. На специален брифинг в централата на ГЕРБ вчера вечерта това посещение беше определено като „вероломно нахлуване“.  

„От дружеството бяха информирали секретариата на комисията, че не са в състояние да представят исканите документи в електронен вид, нямали възможност да ги сканират, ставало въпрос за хиляди документи. Имахме среща с изпълнителния директор в 16 ч. После се оказа, че той спешно отишъл на среща при министъра на енергетиката и не може да представи документите и на хартия“, обясни Манолова.

Тя уточни, че не разбира защо брифингът е даден в централата на ГЕРБ сякаш партията е принципал на държавното дружество.

Какъв беше проблемът ръководството на дружеството да кажат, че два дни след дадения от комисията срок ще предоставят документите?, попита председателката на ПГ на  „Изправи се! Мутри вън!“.

Манолова не вижда основание да подаде оставка като председател на комисията по ревизията.

Гледайте цялото интервю във видеото!