Българите сме нещо доста разнородно, както и протестът на площада, който се опита да съвмести несъвместими неща. Четвърто народно въстание, но всъщност става дума за един протест, в който има неясна енергия, нагон към справедливост, но същевременно има толкова много примеси, че трудно може да се говори за революция.

Това заяви психиатърът д-р Любомир Канов, който 32 години живее и работи в САЩ, но вече е отново в България и днес е част от партия КОД - Консервативно обединение на десницата.

За „Тази неделя“ той обясни, че в началото на недоволството е имало платени участници. Те са били извадени от хора, които са имали интерес да избегнат съдебно следствие срещу тях, смята лекарят.

„Видяхме как и какво хвърляха, как се държаха. Може би, парите свършиха и сега не ги виждаме“, обясни той.

По думите му нито „Отровното трио“, нито хора като Мая Манолова представляват народа на протеста.

„Арман Бабикян е притежател или редактор на сайтове, които се занимават с продуциране на новини, които не почиват на истината. Велислав Минеков, чийто баща е също професор по скулптура – това са хора, които са правили главочите на комунистическите вождове и то за много пари. Те живееха много добре. Тези хора ли са представителите на дясното, на справедливото, на борбата срещу корупцията, която е извлечена и все още не е елиминирана. Тези хора не могат да повеждат хората, защото нямат легитимност да го правят“, подчерта Канов.

Той заяви, че намерението на партия КОД не е да възхвалява ГЕРБ, а да ѝ бъде коректив. Според него ГЕРБ е „затънала“ в безличие и безвремие и във все повече лошо управление.

Канов беше категоричен, че покрай президента Румен Радев и неговия антураж се пораждат съмнения не за дронове, а за това, че той има съществени проруски интереси, свързани с неговото избиране и със станалото преди това.

„Не искам този човек, под претекст, че се бори срещу Борисов и лошите хора от ГЕРБ, да нахлузи отново петолъчка върху Народното събрание“, категоричен беше той.

Вижте още във видеото!