Любимата на поколения българи певица Лили Иванова вчера отпразнува своя 81-ви рожден ден.

Съвсем естествено примата на българската музика получи много цветя за празника си и на свой ред реши да зарадва лекарите в Александровска болница.

Снимка: btvnovinite.bg

В социалните мрежи тя ги поздрави за работата, която вършат в борбата срещу коронавируса. Самата Лили Иванова е работила една година като медицинска сестра.

Тя е учила в Медицинския техникум за медицински сестри във Варна. Първите ѝ изяви като певица са именно на вътрешните фестивали, организирани в техникума.

След като завършва, работи в болницата в град Бяла, а малко по-късно и в Кубрат. Всички от колегите в болницата знаят за таланта ѝ и се възхищават.

Снимка: btvnovinite.bg

Освен красивите цветя, тя подготвя и подаръци за медиците. От своя страна те изказаха своята благодарност и определиха жеста на певицата като невероятен.

Лекарите смятат, че направеното ще стимулира допълнително работата им.

Директорът на Александровска болница проф. д-р Костадин Ангелов сподели, че от всички негови приятели, Лили Иванова е най-дисциплинираната. По думите му тя не е напускала дома си от началото на епидемията и е пример за спазване на правилата.

В момента в болницата има един случай на положителен резултат при лекар - инструктор по хранене, който е заразен от свой близък от Франция, обясни Ангелов.

Снимка: btvnovinite.bg

По думите му всички мерки в лечебницата се спазват, така че да се опази здравето и на пациентите, и на лекарите.

 „Моля за още малко търпение. Ние сме свикнали да помагаме и ще продължаваме да помагаме. Смятам, че хората са разумни и спазват всички наложени изискания, които са и обосновани“, подчерта проф. Ангелов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!