В рамките на кампанията за президентските и парламентарните избори в предаването „Тази събота“ ще видите лични интервюта с част от кандидатите за депутати и за вицепрезидент.

Вчера Касимова-Моасе е станала свидетел на катастрофа с моторист пред мол „Парадайз“ в София. Излязла е от колата си да помогне и се оказало, че пострадалия е французин (тя е омъжена за французин) и останала да помогне и да превежда.

Много хора помагаха и всички бяха много кооперативни, разказа Моасе.

Мотористът е със спукани ребра и ще му се прави операция на колянна става, но е в стабилно състояние и няма опасност за живота му.

Относно кандидатурата ѝ за вицепрезидент тя отново потвърди, че преди да бъдат издигнати за кандидати, с Лозан Панов не са се познавали лично, а само задочно.

„Мога да кажа, че открих един човек с изключителен характер, с едно завидно упорство, когато е убеден в тезите си, с много силна устойчивост“, казва Касимова за Панов.

Сред нейните позиции са тази за разрешаването на гей браковете и за присъединяването на България към Истанбулската конвенция.

„Аз съм човек с каузи и с мнение и няма как да се отметна от тях. Хората трябва да знаят какви са ти позициите, дори те да са непопулярни… и аз винаги мога да ги защитавам“, обяви кандидатът за вицепрезидент.

Хората трябва да са спокойни – нито вицепрезидентът, нито президентът могат еднолично да ратифицират Истанбулската конвенция или да разрешат гей браковете, уточни тя.

Гледайте повече във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!