Мария Касимова е кандидатът за вицепрезидент. Тя ще се занимава с въпшросите, свързани със социалната дейност, съобщи Лозан Панов на събирането, свикано от Инициативата „Правосъдие за всеки“ пред президентството.

„Моята кауза е независимостта на съдебната система, ще се обърна за подкрепа към всички свободни граждани, защото искам да бъда следващият президент, който ще подпише или няма да подпише указ за назначаване на председател на Върховния касационен съд“, заяви Панов, който е настоящ председател на Върховния касационен съд.

"Ако Кристиян (Таков - бел. р.) беше тука - той би казал: "България се събужда бавно, ще се става!", каза Панов.

Панов отново отправи критики към отношението на президента Радев за отношението му към проблемите на съдебната система: "Не вярвам в конституционния катарзис на г-н Радев, не съм видял позиция, която засяга главния прокурор Сотир Цацаров. А този катарзис се получи, когато копоите на господин Гешев влязоха в президентството и в този смисъл, това е действие провокирано не от обществен, а от личен интерес".

Що се отнася до другия кандидат за "Дондуков" 2 - ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, Лозан Панов заяви, че "не познава неговия принос в академичната общност, но мисля, че това е път ДПС да се насочи към този пост". 

Върховенството на закона трябва да бъде централна в изборната кампанията както за парламент, така и за президент. "Ако не изчистим правосъдието, няма да изчистим нищо останало" - така мотивираха от Инициативата „Правосъдие за всеки“ издигането на кандидатурата на Лозан Панов за президент.

В Инициативният комитет участват „само граждански лица, активисти, хора със свободни професии, пред на малкия и среден бизнес, това са хората в инк комитет, в него няма да видите партийни лица“, заяви председателят на "Правосъдие за всеки" Велислав Величков.