В рамките на кампанията за президентските и парламентарните избори в предаването „Тази събота“ ще видите лични интервюта с част от кандидатите за депутати и за вицепрезидент.

Искра Михайлова е кандидат за вицепрезидент на ДПС. Партията за първи път има кандидат за държавен глава – лидерът ѝ Мустафа Карадайъ.

„Това е знак, че демокрацията в България е достигнала онова ниво, в което правото на всеки български гражданин да бъде избиран и да избира, се въплъщава вече в представянето на двойка, с водач с нетрадиционно българско име“, коментира Михайлова.

По думите ѝ в момента ДПС прави крачка напред, а дали тя ще е голяма ще стане ясно на вота.

Относно мантрата „никога с ДПС“, която се чува често в политическия живот през последните години тя коментира: „Ние имаме обяснение за себе си и то е ясно за всички интелигентни хора – една политическа сила, когато трудно намира своето място и своите измерения, има нужда да се сравнява с някого. Най-лесно се сравняваш с враг. Толкова е лесно за враг да се посочи ДПС – различните“.

Тя е категорична, че Движението за права и свободи не е партия, която може да бъде претопена – няма как някой да я приобщи и след това да я унищожи.

Относно присъствието в кандидатдепутатските листи на ДПС на Делян Пеевски, който е санкциониран по закона „Магнитски“, тя каза: „За мен той е моят колега Делян, ние сме били заедно кандидат-депутати в Пазарджишки избирателен район и заедно депутати от този район в българското Народно събрание. Познавам Делян като човека, който е посрещан с обич от неговите избиратели“.

По думите ѝ Пеевски е много човечен с хората, а за ДПС е много важна връзката с хората, които ги избират. Затова Делян е важен, защото хората го обичат, допълни кандидатът за вицепрезидент.

Гледайте цялото интервю във видеото!