В лично интервю пред Жени Марчева в „Тази неделя“ застанаха лидерът на Консервативното обединение на десницата и водач на листата на КОД във Варна д-р Петър Москов и неговият близък приятел Ивайло Цветков – Нойзи.

Двамата разказаха за приятелството си, което определиха като „ценностно и не лигаво“.

„Някак джентълменско е да държиш на думата си“, казва Петър Москов, определяйки приятелството им като мъжко.

Един от вечните им спорове е на тема британски футбол и кой отбор е по-добър – „Арсенал“ или „Челси“.

Друго свързващо звено и при двамата е това, че са бащи. Петър Москов има син на 11 години, а Нойзи – дъщеря на 12.

Според Нойзи децата трябва да се възпитават в много проста парадигма и да е ясно кое е горе, кое е долу, кое е добро и кое лошо.

Относно пандемията, Петър Москов заяви, че кризата не се управлява добре. „Болниците у нас за година правят два милиона хоспитализации. Това означава 160 хил. хоспитализации на месец. Сега говорим за тежко претоварване при 8000 пациенти с коронавирус в болница“, даде пример Москов.

Според Нойзи емпатията на хората е изчезнала заради умората от пандемията, както и обръщането към аз-а.

Тази събота и неделя“ ви представя кандидат-депутати от листите на първите 8 партии и коалиции, според проучването на „Алфа Рисърч“, проведено между 26 февруари и 1 март, сред 1013 пълнолетни граждани и финансирано от агенцията и bTV. "Има такъв народ" се отказаха от това свое право и затова на тяхно място бяха кандидат-депутати от листите на три партии, които имат близки прогнозни резултати – това са "Републиканци за България" – 0.9% , АБВ-0.9% и партия КОД -0.8% .