Шепа хора обслужват болните в Инфекциозното отделение на Карловската болница. Старшата сестра, която е от почти 30 години в лечебното заведение, напуска след няколко дни, защото не смогва да работи и в новоразкритото отделение за COVID болни на последния етаж на болницата.

Дъщерята на началника на отделението по инфекциозни болести написа в пост w социалната мрежа „Фейсбук“, че майка й изнемогва в отделението, в което три жени са заложници на „гигантска политическа безотговорност“, защото денонощно са на работа, за да помагат.

"Заложници сме в момента в смисъл, че няма как да се напусне работно мqсто и няма кой да смени сестра на смяна. Тези, които са дневна, остават вечерта, тези, които са нощна, остават до някое време. Преля чашата, защото от първи до десети ноември няма командирвана нито една сестра на помощ в отделението", каза д-р Анета Милушевар нач. „Инфекционни болести“.

Старшата сестра, която е с 29-години стаж, се кани да подаде молбата си за напускане. Според нея в болницата цари хаос с лечението на болните.

"Изнемогваме, по една сестра на смяна сме, предната вечер се наложи да застъпя, на смяна и трябваше, нямах осигурена втора сестра и дойдох на работа и трябваше да обслужваме пациенти и в тази струкутра, и в другата, на последния етаж на болницата", споделя Иванка Иванова, старша сестра Инфекциозно отделение.

Доктор Екрем Хатип е единственият засега доброволец в отделението.

"Държавата трябва да команидорва при такива критични случаи лекари, медицински сестри, не по желание със  заповед", смята той.

Управата на общинската болница заяви, че проблемът е голям. Със заповед на Областния щаб са разкрити от изминалата седмица допълнително 41 легла. Засега от болницата ще командироват да помага само един лекар, другите отказват или напускат

Вижте целия разговор във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!