С над 20 млн. продадени албума, „Джипси Кингс“ продължават да са най-продаваната френска група. Почитателите им в България ще могат да ги чуят на фестивала в Бургас, който ще се проведе в началото на август.

„Много се радваме, че ще дойдем в България и ще пеем“, сподели пред bTV Диего Балиардо, който е съосновател на групата заедно с братята си.

Известността ги спохожда, когато лично Бриджит Бардо ги кани да изпълняват музика за гостите на нейно частно парти. Те са свирили пред легенди като Салвадор Дали и Чарли Чаплин.

Годините не са успели да отнемат нищо от автентичността на групата.

„Циганската музика не се променя, тя е една и съща по целия свят“, уточни Балиардо. „Откакто съществува, не търпи промяна и всички я харесват. Защо да я променяме.“

Музикантите от „Джипси Кингс“ избягват да обвързват музиката си с политика. Според тях единствената причина, поради която някой трябва да свири е, защото обича музиката.

Най-големият хит на групата е песента „Bamboleo“, която ги изстрелва на върха. Тя променя целия живот на музикантите.

„Всичко много се промени“, разказа Диего Балиардо. „Можете да си представите – до един момент сте непозната група. После излиза една песен, става успешна а и изведнъж ставате световноизвестни. Целият живот се променя.“