Животът и здравето ни са в нашите ръце! Да бъдем по-здрави, да изглеждаме по-добре и да познаваме тялото си може да помогне човек, който нарича себе си „доставчик на акъл“ – Лазар Радков. В „Тази неделя“ персоналният треньор разказа, че не винаги е бил в добра форма.

„Бях много болнаво дете. Всяка година на антибиотици, бронхопневмонии. Спомням си как куцуках към елхата, за да си взема подаръка. Винаги съм бил активно дете. По-активно започнах да спортувам в тийнейджърските години, когато започнах да се занимавам със силови и кондиционни тренировки. Това мое хоби в един момент стана професия“, обясни Радков.

Персоналният треньор има познания по висша математика и механика. Той разказа, че е започнал да учи за инженер, когато осъзнал, че това не му доставя удоволствие, а правилното хранене и тренировките са неговата истинска страст.

„Смених си специалността на Наука за храненето, изкарах различни треньорски квалификации. Самата промяна започва вътре в човека и не може друг човек да ти каже какво да правиш. Имам различни начини да мотивирам хората, но не може да събудиш човек, който се прави, че спи. Най-лесно се променя човек, когато е ударил дъното, за съжаление“, разказа Радков.

Експертът по хранене и добра физическа форма разкри, че ключът към здравето се състои в четири основни неща – движение, храна, почивка и забавление.