Коментатори на изминалата седмица са Светослав Витков и Красимир Дачев. И според двамата има оптимизъм в действията на правителството до момента.

„Положително е желанието им да регулират енергетиката. Мораториумът е временно решение, но инфлацията ще стигне до потребителите през стоките“, каза Дачев.

„Тъй като много българи са гласували за „Продължаваме промяната“, много силно вярвам и се надявам те да направят най-доброто, на което са способни“, каза Светослав Витков.

Въпреки това Витков коментира, че му липсва конкретика в коалиционното споразумение. „Имаше две думи, които запомних – актуализация и ревизия, но те не дават решение на проблемите“, каза той.

Според Дачев е оптимистично, че никой от новите управляващи няма интерес в енергетиката.

Относно другата важна тема от политическата седмица – дали депутатите да посещават НС със зелен сертификат, Дачев определи този дебат като „тест за интелигентност“. „Защо мислите, че сме най-изостаналата и най-бедна държава в ЕС? Те са свързани нещата“, каза той.

Светльо Витков добави, че би трябвало да се иска сертификат, след като той е нужен на всички останали граждани. „Цяла Европа иска зелен сертификат – искаме, не искаме“, каза той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!