Какви са съставките на едно вкусно ястие. Известната на цяла България баба Дешка отговаря на този въпрос. Мариета Димитрова и беше на гости. Вечно засмяната майсторка на вкусотии баба Дешка от риалити формата „Фермата“ ни посреща в деня на балотажите на много места в страната, за да ни разкаже кои са важните съставки за вкусно ястие и кое ястие асоциира с политиката.

„Сега е сезонът на пърженото, най-хубавото нещо, което се вика „Знобката“. „Знобка“ знаеш ли какво е? От нивата, я гледай какви са различни, като политиката са различни. И чьопави като политиците“, казва кулинарката.

Снимка: bTV

Баба Дешка разкрива рецептата си без притеснение и споделя, че търпението е ключова съставка, както в готвенето, така и в живота.

Кулинарката от Горно Драглище казва, че не обича да говори за политика, но има едно желание, свързано с нея – да посети парламента.

Питаме я, ако трябва да даде кулинарно определение на политиката у нас, какво ястие би било най-подходящо.

Снимка: bTV

„Миш-маш. Вие, в града му викате миш-маш, ние, пържено. Пържиш го, пържиш го, може да го изгориш, може и да не го изгориш. Миш-машът е същото, бъркаш и не знаеш какво ще ти се получи“, казва Дешка.

Докато се готви „Знобката“ и обсъждаме политиците, баба Дешка изпича и един хляб с мерудии от нейната градина, защото без хляб на масата не се сяда.

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement