Валерия Стоянова е само на 12, а вече работи и по своя авторска песен. Започва да свири на 6, а днес вече звучи като професионалено. Изпълнява красиви кавъри на певици като Бионсе и Алиша Кийс, но мечтата ѝ е да твори авторска музика.

„Сега работя върху мое авторско парче, което все още ще запазя в тайна, защото е в процес на работа – текст, мелодия и такива работи, и надявам се, скоро време да започне да се развива с бързи темпове и да излезе“, сподели момичето.

Снимка: btvnovinite.bg


Младата изпълнителка казва, че е наследила от баба си дарбата да пише, вече има няколко авторски стихотворения.

„Първото ми беше за баба – казваше се „За най-добрата баба на света“, но го написах преди  2 години. Винаги са били поздрав към някого. Ставали са много красиви, рисувах и рисунки към тях. Скоро не съм правила такива, защото не ми оставало време, но много обичам“, каза Валерия.

Снимка: btvnovinite.bg


През 2019г. записва дебютния си сингъл „Ясен месец“, а първата и голяма сцена е зала 1 в НДК, където две поредни години пее с Васил Петров.

Валерия вече е възпитаничка на музикалното училище, казва, че понякога ѝ е трудно да се справя с всичко, но въпреки това прави всичко с любов. Талантливото момиче е родено в семейството на музиканти, но казва, че е избрала сама пътя на музиката.

Снимка: btvnovinite.bg


На 3 март тя отново ще е на голяма сцена, за да участва в концерт за националния ни празник. Там, освен с песни, ще стопли сърцата на публиката и с произведение на Любомир Пипков.