Лидерът на Народната партия „Свобода и достойнство” Орхан Исмаилов я вкара в коалиция с Веселин Марешки. Касим Дал, който е зам.-председател на партията, не се съгласи с това решение и поиска оставката на Исмаилов.

„Не съм съгласен с тази коалиция, защото в партията не сме взимали такова решение. Това беше негово лично решение”, заяви в „Тази събота и неделя” Касим Дал.

„Много хора около него искат да изкарат това като лично отношение. Но това са принципни неща. В такъв тюрлюгювеч няма как да участваме”, допълни той.

„Нашата партия е пронатовска, проевропейска и винаги сме защитавали тези идеи. Именно затова няма как да участваме в една такава коалиция. Идват евроизбори и нито принципите, нито идеите ни позволяват да бъдем в една коалиция с крайната десница в Европа. В тази коалиция участват партии от крайната левица, до крайната десница”, каза още Касим Дал.

Именно затова следващият ход е да бъде поискана оставката на Орхан Исмаилов.

В близкото минало Касим Дал беше част от редиците на ДПС.

„Каузата ДПС беше изгубена. ДПС стана партия, която продава с политическото си влияние, дава място в листите си на хора, които нищо общо нямат с идеите на ДПС“, каза Дал.

Той изрази съжаление, че Христо Бисеров и Йордан Цонев вече не са част от партията. Според него ДПС защитава корпоративни идеи и търгува с влияние. Той добави, че корупцията е големият проблем, а съдебната ни система не работи.