Липсата на ясна подкрепа за президента Румен Радев е коствала на БСП 3-4% от гласовете на изборите. Това каза в ефира на bTV председателят на столичната организация на БСП – Калоян Паргов.

Днес се провежда Националния съвет на партията: „Несъмнено най-важното решение, макар и закъсняло, което ни коства, според първичните анализи доста отливи на гласове, е подкрепата на президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова“, каза Паргов.

Подкрепата за Румен Радев и Илияна Йотова е първата точка от заседанието на съвета, а следващата точка от дневния ред ще бъде анализ на резултатите.

Паргов заяви, че едва ли днес ще се вземе решение за назначаване на ново изпълнително бюро, след като старото подаде оставка непосредствено след вота на 4 април.

Не е ясно и дали БСП ще обединят сили с „Има такъв народ“. Още повече, че от партията на Слави Трифонов не изразиха намерения в тази посока.

„Това е решение на колективния орган. Искам да чуя колективния разум тук с всички гледни точки, за да можем да преценим кое е най-добре за нас в тази тежка ситуация“, коментира Калоян Паргов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!