Знаете ли каква е цената на "доброто"? Хората казват "направи добро и после забрави". Следващият ни гост обаче не забравя. Тя помни. Защото зад всяко "добро" стои тежка съдба на човек, който е имал нужда от това "добро". Кремена Кунева пази всички тези тежки истории в сърцето си и продължава да помага, заедно с останалите силни жени от Фондация "За Доброто“.

„Проект „Светулка“ е това, което обединява нашата обща цел за подобрение на детското здравеопазване в България. Проектът освен да дава пример как трябва да изглеждат детските болнични отделения в България също така и осветява проблемите с българското здравеопазване.“, разказа тя пред „Тази неделя“.

Те са модернизирали четири отделения до момента.

„Доста често имам чувството, че върша работата на държавата. Много силно се надявам, че чрез тази работа ще покажем на държавата как искаме нещата да се случват, какво искаме да представлява едно модерно, съвременно детско здравеопазване“, заяви още председателят на фондацията.

Кремена Кунева добави, че не са се отказали от мечтата за Национална детска болница.

„В детското здравеопазване не сме спрели да имаме тежки зими. Нашата мечта е детето пациент да бъде центърът на детското здравеопазване“, заяви тя.

Гледайте повече във видеото.