Над 1,5 млн. души в България пазаруват онлайн. Това каза в предаването „Тази събота” по bTV Богомил Стоев. Той е зъболекар по професия, но заедно с адвоката Велизар Величков се занимават с онлайн предприемачество.

„Онлайн бизнесът няма много голяма разлика с физическия бизнес. Просто ти дава много предимства да можеш бързо да достигнеш огромен брой хора. Може да се започне доста по-лесно, тъй като инвестициите са много по-малки в началото и нарастват с течение на времето”, посочи Величков.

Според него много лесно и бързо пазарът може да се тества, ако например направиш „Фейсбук” страница, в която предлагаш даден продукт.

Преди около 4 г. той е уволнен от работа и търсел начин да изкара пари, докато стане адвокат, тъй като още не е вписан в Софийската колегия. „Имах една приятелка, която ме запали за онлайн бизнеса и оттогава започнах да се занимавам с това. Започнах с около 1500 лв. Парите ми свършваха, чудех се какво да тествам, какво да правя. Бях доста объркан в началото, така че определено беше трудно”, разказа Величков.

А колко време е нужно, за да се превърнеш в успешен онлайн търговец?

„Средно поне 2-3 г. са необходими, за да стигнеш задоволително ниво, но пък ако си много амбициозен, в рамките на една година може да успееш подари факта, че социалните медии са много развити, пазарът в България е доста развит”, отбеляза Стоев.