На15 април, близо половин година след като пое властта, „Продължаваме промяната" стана партия. Нейни съпредседатели са Кирил Петков и Асен Василев, учредяването ѝ беше в Пловдив.

Симпатизантите и съучредители на „Продължаваме промяната“ започнаха да пристигат още около 17 часа. Настроението беше приповдигнато, а основните действащи лица - традиционни.

В публиката се забелязваха вицепремиери, министри, депутати. Там беше Ицо Хазарта, както и председателят на Народното събрание Никола Минчев. Имаше и хора, които за пръв път се сблъскваха с политиката на живо.

Официалната част закъсня, защото Народното събрание заседава повече от предвиденото и председателят пристигна последен.

„Около нас имаше 20 човека, достатъчно луди, които да скочат с нас, без да знаят дали няма да катастрофираме челно. За радост или за съжаление, на нас се падна честта да сложим гумени ботуши, големите лопати и да започнем да чистим. Чистенето не е чиста работа, но някой трябва да я върши“, заяви Асен Василев.

„Сутрин се събуждаме, заляти с най-различни идиотии и си казваш защо сме такива мазохисти, защо сме готови това да го направим. Обаче от време на време се случва нещо и си викаш „Ей, това си заслужава“. Ти не знаеш къде си, не знаеш какво да правиш, а изведнъж имаме една цяла държава с всички институции и проблеми, ами нормално е, че ще направим много грешки“, добави Кирил Петков.

Така, шест часа по късно партия „Продължаваме промяната“ вече беше факт - с устав, учредители и първо събрание. Предстои името и партията да бъдат вписани от Софийски градски съд.