Най-голямата формация в управляващата коалиция - "Продължаваме промяната"  от този петък вече е партия.

Учредяването й беше тази вечер в Пловдив, а заявката - за ново начало в политиката.

В препълнената зала „България“ в Пловдив Кирил Петков и Асен Василев дадоха старт на партия „Продължаваме промяната“, на която ще са съпредседатели. И казаха защо са се решили на тази стъпка.

„Спомнете си първите 100 дни - ти не знаеш къде си, какво правиш, а имаш цяла държава за управляване с нейните институции и проблеми, всичко е построено неправилно - нормално е да правиш грешки“, каза Кирил Петков.

„Защото една малка група е присвоила властта и я използва за своите собствени цели. Затова скочихме в първия служебен кабинет. Сложихме каските, станахме камикадзе“, заяви Асен Василев.

След старта на събранието Петков коментира и скандалите от последните дни. Според него по темата „Македония“ меродавно е мнението на парламента и никой не може да прокара позиция без одобрението на депутатите.

Относно отменения арест на Бойко Борисов, Петков беше категоричен, че кабинетът ще обжалва.

А по скандала с парите за пътищата, премиерът допълни: „Продължаваме промяната“, мисля, че БСП и „Демократична България“ са да платим максимално бързо тези 655 милиона. Не могат те да бъдат заложници на някакви политически интриги. От друга страна на българските данъкоплатци искаме да кажем ясно: Няма начин ние да харчим едни пари непрозрачно“.

Премиерът обяви, че е за тестове на наркотици на властимащите, а рокади в министерство на културата не се предвиждат.