Какво означава да се превърнеш в гражданин на света. И какво е необходимо, за да се впуснеш в незабравимо околосветско пътешествие.

Травъл влогърите Иван и Александра от The Bulgarian Couple разказват за своето 9 -месечно приключение в Азия.

2 раници, 2 паспорта и 1 карта на света.  Това е целият багаж, с който Иван и Александра тръгват на пътешествие, за да преоткрият екзотичните азиатски страни. Първоначалният им план е да прекарат 2 месеца в Азия, но приключението ги увлича и остават там 9 месеца.

За 250 дни двамата влюбени посещават 10 държави – Русия , Монголия, Китай, Тибет, Виетнам, Камбоджа, Тайланд, Малайзия, Индонезия и Сингапур.

Почти година по земите на непознат континент може би ще се стори непосилно за мнозина. Иван е графичен дизайнер, а Александра работи като счетоводител. Професиите им позволяват да работят онлайн от всяко кътче на света.

Това оказва един основните фактори, които правят пътуването им възможно. Ето, какво още помага според тях: пътувайте с влак, а не със самолет; поставете егото в задния джоб и не търсете лукса; потопете се в живота на местните.

Когато тръгват на пътешествието, Александра чувства, че професията на счетоводител не я прави щастлива и тя все още търси себе си. Връщайки се, вече е напълно сигурна, че обработването на видеа и доставя най-голямо удоволствие. Така създават своя влог, който разказва за преживяванията им.

А съвсем скоро младите травъл влогъри ще се отправят на ново пътуване – пътешествие до страната на родителстването, както самите те го наричат. След два месеца семейството им ще се увеличи с още един пътешественик.