До кои дестинации пътуват най-често българите и кои ще бъдат най-предпочитаните места за почивка до края на август и септември. Темата коментираха в предаването „Тази събота“ климатологът проф. Георги Рачев и семейството с „Вълшебния керван“ – Цветин и Маги Шущаръкови, които са пропътували света.

Проф. Георги Рачев – „По края на август ще се радваме на хубаво време, постепенно морете ще се успокои“, сочи прогнозата на проф. Рачев. По думите му септември също ще е подходящо за море. „Този месец е перфектен за хората, които имат проблем с високите температури – хората с високо кръвно, с проблеми със сърцето“, коментира климатологът.

Той напомни, че намаленията за почивка на нашето Черноморие започват от края на август, следващото намаление е от началото на септември и има още едно – от 15 септември.

На сайта biznesnovinite.bg може да видите класация на най-гледаните дестинации в света в „Тик Ток“  са Барселона, Ню Йорк, Париж, Лондон, Истанбул, Лима, Джакарта, Токио и Сингапур.

Една от препоръките на семейство Шущаръкови за почивка през септември е Канарските острови, Испания. „Септември месец там океанът притихва и става много приятно за къпане. Има месеци, в които Атлантическият океан в този район е опасен“, уточни Маги.

Цветин препоръчва да се пътува по места, които не са популярни туристически дестинации, за да може човек да се потопи в атмосферата на съответната държава и да види местните как живеят.

Гледайте целия разговор във видеото!