„В интерес на България е да имаме работещо правителство и работещ парламент веднага“. Това каза в интервю за предаването „Тази неделя“ депутатът от „Продължаваме промяната“ Йордан Терзийски.

По думите му няма как ПП да седне на една маса на преговори с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и с Делян Пеевски от ДПС.

„Разбира се ние сме готови да отидем на нови избори. Избирателите ще решат дали искат още от същото, което получаваха 12 години, или искат да продължим промяната, която започнахме и която вече започва да се случва и очевидно мафията е толкова притисната, че вече се наложи да активират всички свои спящи клетки, за да свали правителството“, коментира Терзийски.

Депутатът от ПП напомни, че формацията вече има договореност с коалиционните си партньори БСП и „Демократична България“. Също, че заедно имат 109 гласа и им трябват още минимум 12, за да бъде одобрено от парламента новото правителство.

„Ние сме показали, че можем да водим диалог. Въпросът е, че ние трябва да намерим още хора, които да изберат стабилността, да изберат реформата и да изберат правилната страна на историята. Аз съм убеден, че има такива хора и тези 12 човека би трябвало да бъдат намерени“, уточни Терзийски.

Гледайте повече във видеото!