Дълги опашки за олио на ниска цена се извиха пред хипермаркетите в страната през съботния ден. В много магазини се стигна до сблъсъци между клиенти и грозни сцени. В Бургас 77-годишен мъж почина, докато се реди.

Вече е ясна причината за неговата смърт. От съдебна медицина съобщиха за bTV, че мъжът е починал от тромбоемболия, запушвания на кръвоносните съдове на сърцето и белия дроб.

Ако в съботната сутрин пред злополучния магазин в Бургас имаше опашка от 1000 души, то днес е спокойно. Опашки няма и пред обектите на веригата хипермаркети в София.

Въпросната марка олио, чиято промоция предизвика опашките и истерията, липсва по рафтовете, а в два магазина в Бургас олиото напълно липсва от рафтовете независимо от цената.

Вицепремиерът Корнелия Нинова свика спешна среща със зърнопроизводителите. И обяви, че няма причина за напрежение.

След напрежението за олио в цялата страна, държава и производители се събраха, за да обсъдят цените на пазара. Министърът на икономиката Корнелия Нинова бе категорична, че олио има и не съществува никаква опасност от дефицит по щандовете.

А опашките за олио предизвикаха много забавни коментари в социалните мрежи. Вече на хората, презапасили се с олио им викат „олиогарси“.

Вижте повече във видеата.