В рубриката „Изгубени във времето“ ви отвеждаме до село Габрица, което се намира до Смолян. Днес там живеят 15 души, трима от тях са млади, които са успели в големия град, но са харесали уюта на красивото село.

В Габрица никога не са живели много хора, но пък винаги е имало деца. Няма богата и славна история, но очарова с изобилие от природни картини. Точно това притегля в селото и тримата млади.

Костадин Муржев се премества тук преди 3 години от Рудозем. Днес живее сам. Реставрирал е бащиния си дом и посреща в него гости на селото. Кожарството наследил от дядо си и днес това е основният му занаят.

Работи в селото и като строител, а това му дава възможност да вижда Габирца от различни гледни точки. Ежедневието му преди да се завърне тук е буквално на колела – обикаля страната на длъж и шир с рок бандите, в които свири. Не би се върнал към този живот.

Собственици на единственото магазинче в селото днес са Елица и Милен Радеви, които заменят блясъка и лукса на живота си в столицата за спокойствието и уюта на Габрица.

Преди да дойде тук, Елица мечтаела да се занимава с моден дизайн.

Милен дълги години бил фотограф за най-известните модни списания у нас. Реализирал е редица артистични проекти, инсталации и изложби.

В село Габрица вдигат сватба. Ражда се и първата им рожба, която днес е радостта на селото.

Елица взима решението да живее на село веднага, но всъщност много пъти през последните 3 години е трябвало да се пребори с въпроси и страхове за бъдещето.

С времето двамата с Милен надмогват чувството за несигурност, раждат се и нови идеи. Днес тя е детски фотограф, а той освен с фотография се занимава и с изработването на лампи от родопски тикли. Надяват се в бъдеще в селото да има повече деца.

Вижте повече във видеото!