Полицията във Варна издирва три момичета на 14, 15 и 17 години. Преди седмица те са избягали от Център за настаняване от семеен тип в града и от тогава са в неизвестност.

„За последно разговарях с дъщеря си миналия петък, когато трябваше да се яви на изпит. Нямаше никакви признаци, беше весела и щастлива. Оставаха ѝ няколко дни, за да се прибере по домашен отпуск вкъщи. Причината да бъде настане в центъра е системно бягане от дома. Тези проблеми се появиха миналата година към септември месец. Бягала е три пъти. Нямам никакви предположения къде може да бъде“, разказа пред bTV Станислава Георгиева, майка на 17-годишната Любомира.

Любомира

Тя не познава другите момичета, които са в неизвестност.

Станислава получава сигнали от различни места, че Любомира е забелязана, но се оказват фалшиви.

„Любомира е била облечена със светли дънки и тъмна блуза. Момичето на 15 години е било облечено с дънки и шарена блуза, а 14-годишното – с дънки и зелено яке“, коментира ст. инспектор Стоян Енев от ОДМВР-Варна.

Трите момичета са обявени за общодържавно издирване и се търси тяхното местоположение.

Любомира с майка си Станислава

На 21 януари около 13:30 часа по време на провеждането на спортни занимания в кризисния център, без нищо да кажат, момичетата са се насочили към портала и избягали без нищо да кажат.

Любомира призова дъщеря си да се свърже с нея и да се прибере у дома.

Полицията е провела разпити и претърсвания на адреси, но досега резултати няма.