„Капитал“ и „Дневник“ бяха единствените опонент на завладяната държава и целта беше да бъдат дискредитирани и икономически унищожени, ако може през мен.

Това каза в интервю за предаването „Тази събота“ бизнесменът и собственик на двете медии Иво Прокопиев по повод новите атака от страна на ДПС към него.

Йордан Цонев от Движението за права и свободи обяви от парламентарната трибуна, че „най-емблематичният пример за дълбоката държава е Иво Прокопиев".

„По време на цялата предизборна кампания, която следих много внимателно, от ДПС разпространяваха една напълно невярна доктрина пред своите избиратели, че едва ли не всичко е наред, но има там едни лоши медии, един кръг, едни олигарси – световна конспирация, която от 90-те години още воюва с ДПС. Никой не воюва с ДПС“, коментира бизнесменът.

По думите му най-емблематичните примери за завладяването на държавата и бездействието на институциите са казусът „КТБ“ и този с държавната Българска банка за развитие.

„Журналистите на „Капитал“ добросъвестно си свършиха работата, не чакаха тези схеми да гръмнат. За съжаление заради завладените регулатори и неработещото правосъдие никакви действия не бяха предприети. Действия имаше единствено към тези, които съобщават фактите – към мен като издател на медиите и към конкретните журналисти“, заяви Прокопиев.

Той обяви, че е един от най-проверяваните хора в държавата и не се притеснява от нови проверки, включително за вилата му в местността Буджака в Созопол.

Гледайте цялото интервю във видеото!