„Може би 2021 г. ще е най-ентусиазираната година. След пролетта очаквам голяма избухване – ще има такъв ентусиазъм, какъвто не е имало от години, ще е като след войните“. Това обяви в интервю за предаването „Тази неделя“ бизнесменът Ивайло Пенчев.

Той призова всички да се ваксинират срещу COVID-19 при първа възможност.

В личен план за него 2020 г. е била една от най-хубавите години. „Бях си вкъщи с жената и с децата. Иначе не слизам от самолета. Остана ми време да се позамисля, да се занимавам с неща, които ми доставят удоволствие“, уточни бизнесменът.

Пенчев претърпя тази година катастрофа с малък самолет. Благодарен е на проф. Николай Габровски от „Пирогов“, който го вдигна на крака. След това фирмата на Пенчев подари апарати за обдишване на „Пирогов“.

Преди това дарение обаче имаше скандал с друго дарение на бизнесмена – за Александровска болница, който беше по условие – неговите близки и служители да използват апаратите с предимство.

„Мислих и оставам на същата позиция – при криза първо ще се погрижа за близките си, за хората които обичам, за служителите си и после за всички останали, ако имам сили“, каза Пенчев.

Според него бизнес поуката от 2020 г. е, че добрите времена разглезват. „Кризата ни шамароса. В момента сме по-ефективни от всякога. Мен трудностите ме мобилизират и покрай мен хората са такива“, коментира още бизнесменът.

В личен план Ивайло Пенчев очаква първото си внуче и то ще е почти връстник на най-малкия му син, който е на 2 г.

Вижте цялото интервю във видеото!