„Бащата на Кирил Петков трябва да отговори на въпроса има ли Алексей Петров участие е политическата сглобка. Всеки може да има и да си припише всякаква роля“, каза политическият анализатор Георги Харизанов в студиото на „Тази неделя“.

„Факт е, че преди да се състави кабинета между ГЕРБ и ПП е имало нужда от определени фактори, които да накарат хората от двата лагера да си говорят. Възможно е Алексей Петров да е имал участие, но това е спекулация“, каза политическият анализатор Слави Василев.

„Винаги е имало желаещи да ръководят политическите процеси и Петров не е единственият“, посочи Харизанов.

 „Никой не знае какво значи това“, каза той във връзка „Народно движение“, което Румен Радев обяви от Шипка в защита на 3 март. „Румен Радев не може да бъде двигател на абсолютно нищо, докато е президент“, подчерта Харизанов.

„Той управлява държавата в последните две години. Ако държавата е слаба, той е основният виновник“, категоричен бе той.

„Решението за управленската коалиция е устойчиво. Управляват ни двете най-големите политически сили“, заяви политическият анализатор.

„Това не се случва заради волята на президента, а заради всеобщата воля на гражданите, които не желаят да живеят в държава, управлявана от безродници, които искат да пренапишат миналото. Когато управляващите искат да променят историята то е, за да променят чипа на хората, за да бъдат управлявани по-лесно. Президентът се оказва в ролята на човек, който събира народното недоволство“, заяви Слави Василев във връзка с изявлението на Радев от Шипка.

„ПП и ДБ имат нуждата бият по служебните кабинети, за да имат обяснение за невъзможната коалиция с този, койот исках да вкарат в затвора. Сега те имат нужда от дебата за миналото, за да си върша работа с Борисов. Те добре са се напаснали“, каза Василев.