„Агресия в парк „Росенец“ имаше, но провокация или опит за предизвикване на етническо напрежение нямаше. Това по-скоро беше начало на предизборна кампания на две политически формации – ДПС и „Демократична България“. Това каза в интервю за предаването „Тази неделя“ журналистът Илхан Андай по повод протеста и контрапротеста в събота в парк „Росенец“ в Бургас в събота.

„Демократична България“ стартираха с много добра пиар акция на техния лидер, а гардовете, които оскверниха българското знаме, му помогнаха на този човек. И той затова свика тази акция в събота“, уточни журналистът.

По думите му Движението за права и свободи пък е направило опит да покаже сплотеност и доколко са живи структурите. „Те събраха около 5000 души, ако младежкото ДПС не беше умряла формация, там щяха да са 10 000“, коментира журналистът.

Според Андай от това следва, че на предстоящите парламентарни избори движението няма да получи желаните от почетния му председател Ахмед Доган 400 000 гласа, а само около 300 000. Това е крайно недостатъчно и  ДПС няма да има тази тежест, която има в това Народно събрание, прогнозира журналистът.

Вижте цялото интервю във видеото!