До ден днешен човешкият мозък продължава да впечатлява дори най-големите учени. Един художник превръща тайните на мозъка в изобразително изкуство. Освен че е художник Грег Дън е и доктор по неврология от Филаделфия. За него науката е основата, върху която гради кариера на художник.

Грег признава, че сам е измислил професията си и не знае дали други хора успяват да комбинират двете сфери. След ден в лаборатория или пред платното той обича да гледа крайния продукт в края на деня. Целта му е да покаже как излизат мислите от мозъка, как изглежда душата и да изобрази какви са мислите свързани с болести на мозъка. Заедно със свой приятел Грег създава т.н технология micro watching, която позволява с мастило и хартия да превърнеш една мисъл в „2Д”.

Прекарва доста време в страната ни, защото е женен за българка. От там идва и добрият български, който говори. Признава че е срещал трудности с разговорния език, особено на масата. Имат 2 деца, които знаят добре езика, а за родителите им е важно те да познават добре родната култура.

Грег се включи във форум, в който разкри как протичат процесите в мозъка през красивия и достъпен език на изкуството. А любопитните факти покрай неговата работа са безкрайни.