"На предстоящия конгрес на БСП предстои да се подготвим за предстоящите парламентарни и местни избори, да си поговорим за структурата, за устава, за политическата програма. Това са темите, които ще обсъдим. Решението за лидер на БСП се взема от всички български социалисти, не от конгреса. Няма да се разглежда оставката на лидера на БСП", каза Христо Проданов от БСП в предаването “Тази неделя”.

Той подчерта, че лидерската среща след получаването на мандата, е била организирана от БСП с цел да се състави правителство. “Това беше важно за България. Ние поканихме всички лидери на парламентарно представени партии и това не е основание за някакво вещаене за бъдещи коалиция. Всеки път преди избори анализатори предричат коалиция на БСП с ГЕРБ и ДПС, досега не са познали", отбеляза Проданов.

Той посочи, че държавата има нужда от редовно правителство, което да изведе България от кризите, защото "очевидно служебното правителство не се справя".

"Важно е да приемем законите по Плана за възстановяване и устойчивост, защото, ако се продължава така, се опасявам, че едно евро няма да влезе в България до края на годината", каза още социалистът.