В Деня на София ще ви срещнем с "Хората на София". Ако сте член на Фейсбук през последните 10 години, неминуемо сте виждали тези снимки, част от колекцията на People of Sofia и Sofia in details. С над 450 000 последователи в социалните мрежи, те са първите страници за фотографии от живота на столицата.

От шадраваните срещу Централни хали започваме своята разходка с човека, който стои зад тези страници - фотографът Вихрен Георгиев.

Във фотографиите на "People of Sofia" виждаме уличния дух на столицата, който не приключва с лъскавите булеварди, а изскача от всеки ъгъл.   

Въпреки че разказва за София, както никой друг, Вихрен Георгиев е родом от Русе - гост на столицата. 

People of Sofia показва не само шарената страна на столичния живот. В кадрите виждаме и социалните послания, с които хората на София изразяват своята позиция. Най-споделяната снимка от последните седмици е от столичните ремонти.  

В страницата People of Sofia присъстват герои от всички кътчета на столицата, но може би най-голяма слабост и вдъхновение за Вихрен са минаващите по улица "Граф Игнатиев".

People of Sofia не просто публикува красиви снимки, а често разказва и за хората от тях. Една от най-споделяните и интересни истории е тази на Галина Пенева и нейното магазинче за бижута.

От своето създаване досега People of Sofia вдъхновява мнозина, издава две книги, не спира да се развива, а своята 10-годишнина ще отбележи със специална изложба, която да покаже хората и сюжетите на София в по-артистична светлина.

Разказът на фотографа Вихрен Георгиев - гледайте във видеото.