Д-р Линда Ланкастър е в София за двудневен семинар – днес и утре, както и за представянето книгата „Хармонично лечение“. Тя е холистичното гуру на Холивуд - съветникът по здравословните въпроси на Робърт Редфорд и Гуинет Полтроу.

Лекарят натуропат използва силата на природата, енергийната медицина, билките и хомеопатията, за лечение  на своите пациентите.

„Имам усещането, че моите предшественици са тук – тази част на света, и ми помагат. Странно е, че оказах точно тук,  Последните три години не преподавах и сега дойде време отново да започна, това ще бъде първата ми лекция след 3 годишно прекъсване, така че се завръщам буквално към корените си“, казав д-р Линда Ланкастърна.

Спомня си, че нейните пра-пра родители са пристигнали от Украйна (тогава Русия), защото са бягали от цяра. „Затова винаги съм си мислила, че съм рускиня. Затова ми беше интересно да видя развитието на конфликта там и се надявам скоро всичко мирно да приключи“, казва още натуропатът.

„Аз съм доктор натуропат, практикувам от 42 години - хомеопат, билкар, антропософист. Използвам лекарствата и медицинските техники на Рудолф Щайнер. Използвам силата на природата. Не съм просто натуропат, аз съм и енергиен практик. Пациентите ми са различни, от цял свят, дори семейства, защото обичам да работя с деца, така че променям лайфстайла на цели семейства“, обяснява още тя.

В началото хората просто идвали при нея и задавали въпроси – например с какво да се хранят. „Тогава още не бях доктор - бях млада майка на две деца. Когато исках да науча нещо ново, учителите просто се появяваха. Затова и живея в Санта Фе Ню Мексико. Една от моите учители  е от там и аз отидох при нея за да се уча, тя си отиде на 106 г.“, казва д-р Линда Ланкастърна.

Опитва се да науча кое работи и кое не работи.  „Обичам да търся, да откривам  и когато се появи случай, за който никой не е открил лечение, аз знам че природата има отговор за всичко. Аз не използвам лекарства и препарати, моята медицина е хомеопатията, билковата медицина и преди всичко диагностицирането и анализирането на случващото се с пациента“, казва още тя.

Тя признава, че никога няма да предпише на човек „две торби с лекарства“. Опитва се да разбера много точно какво се случва с пациента и как да се стимулира неговата жизнена сила, за да може той да си помогне сам – това е в основата на хомеопатията.

Вижте цялото интервю във видеото.