„Напоследък хората нямат настроение, унили са. Често реакциите им са непредсказуеми. За щастие, музиката и поезията са чудесен отдушник. Изкуството може да ни даде глътка въздух в тези трудни времена“ – сподели поетът с китара Хайгашод Агасян в студиото на "Тази събота и неделя".

Той припомни любопитна история от началото на своята кариера. През 1981 г. Хайгашод е музикант в Младежкия театър и свири в „Укротяване на опърничавата“ по Шекспир с участието на Йорданка Кузманова, Стефан Мавродиев и други звезди.

„Излизам на сцената и се притеснявам, защото нямам опит. В един момент чувам едно съвсем тихо шептене „Утре има избори“. Случи се три пъти по време на спектакъла. Попитах накрая защо някой шепти и се оказа, че това е подкана да действам по-бързо, защото заради изборите ресторантите затварят по-рано и актьорите бързат да приключи спектакълът“ – разказа Хайгашод Агасян.

68-годишният музикант призна, че е щастлив човек. С прекрасни родители, които навреме са усетили неговата музикалност и не са настоявали да стане златар или часовникар само защото такива са традициите сред арменците.

„Имам чудесно семейство – син, съпруга. Аз съм българин, роден съм тук и винаги съм представлявал България. Всички искаме утрешният ден да е по-добър и аз съм оптимист, че нещата ще се развият в положителна посока“ – обобщи поетът с китара.

Целия разговор и трите песни, които Хайгашод Агасян изпълни, можете да видите във видеото горе.