Зрителите на "Гласът на България" избраха полуфиналистите в Сезон 2019. Вотът на феновете доближи 8-те най-добри до мечтата им за титлата "глас на България" и голямата награда от 50 000 лв. Иван Лечев за втора поредна година печели формата като треньор. В тазгодишния сезон, до полуфинал от отбора на Лечев са Николай Воденичаров и Ива Георгиева.

Снимка: btvnovinite.bg

Николай, по-известен като Никеца, е нестандартна личност. Самият той твърди, че е изненада неговото участие в предаването. Вълнува се за това, че той може да е следващият „глас на България” и се чувства на мястото си.

Страстта на Ива Георгиева е пеенето, като това е причината да замине за чужбина. Пяла е на множество сцени, но сподели, че никога не е очаквала българската публика да скандира името ѝ. Тя сподели, че България е нейният дом и тук е нейното място.

Иван Лечев коментира, че във всички отбори тази година има равнопоставени участници, като всеки един от тях може да бъде крайният победител. Интересното е, че всяка личност по отделно е много различна във всекидневието. За неговите полуфиналисти – Никеца и Ива, Лечев сподели, че те са изключителни професионалисти, от които той е доволен, че са стигнали до тази фаза.

Предимствата на двамата участници е тяхното умение да „владеят сцената”. Множеството изяви по различни сцени е спомогнало за това те да са стъпили дълбоко в професията на певци.  Именно тази вечер Никеца ще има точната задача за него – да изпее песента „Crazy” на Аеросмит.

Днес репетициите текат усилено. Въпреки добре познатата приятелска обстановка сред участниците, в днешния ден се усеща напрежението преди голямата битка. От 8-те участници, само 4-ма ще продължат към последните фази.

Ива сподели, че еуфорията преди полуфинала е голяма, защото всеки се опитва да вложи максимално усилия в своето представяне. Тя заяви, че е готова да спечели, заради годините труд и любовта към музиката.

Снимка: btvnovinite.bg

„Надявам се, че хората наистина могат да видят цялото желание и всичко, което фактически давам като човек, като изпълнител, техника и ще ги накара да ме подкрепят”, сподели тя.

Николай допълни, че когато изпълненията са на живо, задачата става по-трудна. Освен пеенето, в неговата песен има енергия и тънкости, върху които допълнително е работил.

Тази година „Гласът на България” ще даде възможност на зрителите да избират песните, които участниците да изпълняват. Това се случва за първи път в историята на шоуто.

Предаването започва тази вечер в 20:00 ч. по bTV.