„Мистерията на българските гласове” се върна от голямо световно турне с Лиса Джерард.

Музикантите събраха погледите на чакащите на френското летище „Шарл де Гол”. Солистът Елена Божкова разказа за импровизирания флашмоб в „Тази неделя”.

„Беше много спонтанно. Имаше закъснение на самолета, чакащите пътници започнаха да нервничат и решихме спонтанно да запеем. Голямо впечатление направихме, защото имаше хубава акустика на летището”, сподели Божкова и допълни, че изпълнението им е създало уникална атмосфера., която е успокоила пътниците.

Солистът на „Мистерията на българските гласове” заяви, че това е най-странното място, на което се пели. Певицата допълни, че тяхното турне е включвало пет държави – Франция, Испания, Португалия, Великобритания и Полша.

„Залите бяха препълнени. За певеца е най-хубаво като види пълна зала, за нас беше голяма радост. Възражда се интересът към нас, той никога не е заглъхвал, но все пак. Много интересна симбиоза направихме с Лиса Джерард. Мисля, че много добре се получава като звучене”, заяви солистът.

Божкова сподели, че Джерард е проявила желание да се научи традиционни фолклорни мотиви. Тя каза още, че „Мистерията на българските гласове” планира още турнета и концерти.

„Следващата седмица пътуваме за Франция, след това есента предстои едно много дълго турне. Това е нашата мисия, дано и в България да имаме концерти. Българският народ е жаден за такава музика”, посочи певицата.