"Инфлацията в момента е пълзяща и не се виждат големите ефекти, но хората продължават да влагат в имоти." Това коментира в студиото на „Тази неделя“ финансовият консултант Стойне Василев.

Според него за да си запазим парите - трябва да разпределим парите си в няколко актива и един такъв наистина са недвижимите имоти.

Покачването на цените на имотите обаче може да се случи и защото строителните материали доста са поскъпнали, каза още експертът. 

Василев обясни и че се наблюдава покачване на цените на старите автомобили с 20-30%, което се обяснява с това, че производството е спряло за времето на кризата.

Ако се увеличи покупката на нови автомобили, това е една от индикациите, че излизаме от кризата, добави той. 

Финансовият консултант коментира и че при милионерите се наблюдава закупуване на луксозни къщи извън града, които се дават под наем.

Василев разясни и къде не е добре да инвестираме, а именно в неща, от които не разбираме.

Той поясни, че и депозитите са вече понятие, от което големите банки се отказват и те все по-често ще имат такси, което със сигурност ще доведе до загуба на пари. Според него кредитите са с исторически ниски лихви, но е добре да се пресметне хубави, ако решим да теглим заем.

Вижте още във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!