Симеон Желязков-Симо, който миналата година беше един от финалистите в "Гласът на България", издаде албум заедно с тромбониста Божидар Василев-Тромбоби. Екип на „Тази събота” беше на промоцията, за да разбере от първо лице за музиката, която правят и кой е фаворитът на Симо в тазгодишното издание на „Гласът на България”.

Снимка: btvnovinite.bg

Албумът е със заглавие „A Year Withou A Summer” („Година без лято”). Такава не е била годината за Симо и Боби, но причината за това заглавие е един вулкан.

„Преди доста време е избухнал един вулкан, поради който всъщност решихме да кръстим албума по този начин. Заради пушека, който е излязъл, е било зима цяла година. Затова решихме да го направим, както и да покажем как се чувстваме в момента”, разказа Симо.

Снимка: btvnovinite.bg

Симо и Боби се познават още от музикалното училище, а музиката, която правят, казват, че е с много душа и сърце.

Симо беше един от финалистите в "Гласът на България" миналата година в отбора на Графа.

„Винаги съм си мислел, че щом не спечелих не съм достатъчно добър. Но сега е моментът, в който мога да заявя, че няма значение дали си победител, а това какво правиш след това”, казва Симеон Желязков.

„Топ моментът, който няма да забравя, е дуетът ми с Оливия. Никога няма да забравя този момент. Оливия е един невероятен музикант, невероятна певица и приятел също. Беше много трудно да застана срещу нея, но мисля, че направихме едно изпълнение, което ще се помни и занапред”, спомня си музикантът.

Симо има фаворити и те са от отбора на Михаела Филева и Графа.