Фотографът Ивайло Дончев и парапланеристът Весо Овчаров правят един от тренировъчните си  дни  на Черни връх.

"Едни от най-магическите условия, които съм видял някъде по света, е тук с гледка посока Перник, просто не знаеш дали си на планетата Земя, толкова е красиво. Обичаме да се качваме често", казва Весо.

Снимка: btvnovinite.bg

"Когато бях на 15 започнах да карам скейт и така покрай скейта, фотографията по-скоро ме намери, чисто като желание с приятелите ми да си документираме начина на живот, триковете ни най-вече. Така с годините и вследствие на няколко контузии преминах от другата страна на нещата и започнах да снимам все повече и повече", разказва фотографът Ивайло Дончев.

Най-екстремните условия до сега, в които е снимал, са били във въздуха. Всичко във въздуха се случва много бързо и на много високо, отбелязва фотографът.

Снимка: btvnovinite.bg

"За мое щастие имам късмета да работя с професионалисти на много високо ниво и не мисля затова какво те ще направят и какво може да се обърка, но винаги когато гледаш такъв тип спортове, изпитвам някакъв тип напрежение и то да може би е за другите хора", казва Ивайло.

В Холандия отива освен да учи и за да навлезе повече в среди, в които екстремните спортове са малко по-развити отколкото в България.

Снимка: btvnovinite.bg

"Отидох там и изобщо не бях готов за това, което ме чакаше, но го направих – там срещнах хора, които доста активно и на много професионално ниво се занимават с такъв тип снимане, което отключи други врати за мен" споделя фотографът. 

Снимка: btvnovinite.bg

"Това, което ме накара да се върна, то е комплексно, но си казах, че искам да опитам отново у дома. Липсваха ми скейт туровете, приятели, с които карах, с които практикувах. В крайна сметка си казах, че ако нещо не сработи, винаги мога да се върна да продължа или да започна отначало, ако отида някъде", добавя Ивайло Дончев.

Вижте още във видеото

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!