Фотографът Ивайло Дончев и парапланеристът Весо Овчаров правят един от тренировъчните си  дни  на Черни връх.

"Едни от най-магическите условия, които съм видял някъде по света, е тук с гледка посока Перник, просто не знаеш дали си на планетата Земя, толкова е красиво. Обичаме да се качваме често", казва Весо.

Снимка: btvnovinite.bg

"Когато бях на 15 започнах да карам скейт и така покрай скейта, фотографията по-скоро ме намери, чисто като желание с приятелите ми да си документираме начина на живот, триковете ни най-вече. Така с годините и вследствие на няколко контузии преминах от другата страна на нещата и започнах да снимам все повече и повече", разказва фотографът Ивайло Дончев.

Най-екстремните условия до сега, в които е снимал, са били във въздуха. Всичко във въздуха се случва много бързо и на много високо, отбелязва фотографът.

Снимка: btvnovinite.bg

"За мое щастие имам късмета да работя с професионалисти на много високо ниво и не мисля затова какво те ще направят и какво може да се обърка, но винаги когато гледаш такъв тип спортове, изпитвам някакъв тип напрежение и то да може би е за другите хора", казва Ивайло.

В Холандия отива освен да учи и за да навлезе повече в среди, в които екстремните спортове са малко по-развити отколкото в България.

Снимка: btvnovinite.bg

"Отидох там и изобщо не бях готов за това, което ме чакаше, но го направих – там срещнах хора, които доста активно и на много професионално ниво се занимават с такъв тип снимане, което отключи други врати за мен" споделя фотографът. 

Снимка: btvnovinite.bg

"Това, което ме накара да се върна, то е комплексно, но си казах, че искам да опитам отново у дома. Липсваха ми скейт туровете, приятели, с които карах, с които практикувах. В крайна сметка си казах, че ако нещо не сработи, винаги мога да се върна да продължа или да започна отначало, ако отида някъде", добавя Ивайло Дончев.

Вижте още във видеото