Джак Рот е познат на зрителите от ролите си в заглавия като "Медичите", "Големите надежди", "Междузвездни войни", "Бохемска рапсодия", "На нас и на тях" и много други. Млад, проспериращ и забавен, талантът му извира напълно натурално, без да е завършил актьорско образование. Още повече, че е роден в семейството на актьора Тим Рот, известен ни от "Криминале", "Глутница кучета", "Туин Пийкс" и много други и писателката и продуцент Лора Бейкър.

Джак е и вдъхновяващ музикант. Има собствена банда и участва в няколко мюзикъла. В България е за снимките на новия си филм с участието на Меган Фокс "До смърт" (Till Death).

В „Тази събота“ актьорът сподели, че за него е „да работя в момента е подарък“ и то  „в тоз прекрасен град“, още повече че полудява, когато не е зает на снимачната площадка. Джак е очарован от българската столица, а преди няколко дни е отбелязал в нея рождения си ден, след като екипът го изненадал с голяма торта на снимачната площадка.

Рот разказа, че покрай рождения си ден в София си е купил скейтборд, ръчно изработен за  него, който ще подари на някое момче, когато си тръгва от страната.

Снимка: btvnovinite.bg

Доста късно е разбрал, че иска да стане актьор и не е учил актьорско майсторство, а е бил барман, сподели Джак Рот.

„Един приятел се занимаваше с една постановка и ми каза: „Защо не дойдеш на прослушване? Защо не се пробваш да участваш?“. За щастие, получих главна роля и оттам започна всичко – агенти и всичко, но случайно попаднах, въпреки престижа на семейството ми“, разказа актьорът, който разкри, че от малък е попаднал под магията на филмите.

„Едно от най-добрите неща, които е правил баща ми за мен, е от малък да ме остави от малък да се справям сам“, заяви Джак и се пошегува, че най-добрият съвет, който е получавал от Тим Рот е „не ставай актьор“ .

По думите на какво едно от най- добрите неща, които е научил от баща си е „да избираш за какво си заслужава да се бориш“.

Работи усърдно, старай се и не се оплаквай, защото хората ще спрат да те слушат са едни от най-ценните съвети, които Тим Рот е дал на сина си.

Джак разкри, че на баща му много се харесва идеята да играят заедно във филм, но той не е сигурен, че иска да го направи, защото „постоянно ще се боричкат“, тъй като си са много еднакво.

Образът му на Риарио в хитовата поредица „Медичите“ е определяна като блестящ отрицателен герой. „Това една от най-интересните роли, които съм играл, защото въпреки че е много целеустремен и насочен към едно нещо, не исках да бъде в едно измерение“, сподели Джак.

„Играл съм много негативни герои, но за мен е много важно да има причина да са стигнали до тази позиция и този момент. Има някои хора, които просто са зли, но повечето хора са поставени на такова място, заради лоши решения и несправедливост“, каза актьорът.

Вижте целия разговор във видеото.