Дойчин Кършовски е българинът, който учи американците как да живеят по-добре. Той е персонален треньор, а мисията му е да покаже на хората как да остаряват здрави и във форма. 

В „Тази неделя“ той обясни, че в момента е на 52 г. и никога не се е чувствал по-добре. Категоричен е, че в личния си живот следва всички принципи, на които учи клиентите си. Дойчин уточни, че заради пандемията вече работи само дистанционно, контролира развитието на всеки един, потърсил услугите му. 

Снимка: btvnovinite.bg

Причината Кършовски да е в България е курс за професионални фитнес треньори, на който той ще бъде лектор. На него персоналният треньор ще представи как новите технологии влияят на бранша. 

Специално за зрителите на bTV той показа специално устройство, което следи пулса и дишането на човек, показва нивата на стрес в организма и помага за контролирането им. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Животът ни хвърля във всякакви ситуации и ние трябва да имаме инструмент, с който да се подготвим по най-добрия начин. Не може цял живот да сме в състояние на медитация, но можем да го контролираме“, каза Дойчин и показа дихателни упражнения за регулиране на стреса. 

Той посъветва хората да дишат само през носа, обясни че въздухът, който влиза през носа е по-различен по съдържание от този, който се вдишва през устата. По думите му правилното дишане идва от корема и помага за правилата стойка.

Снимка: btvnovinite.bg

Той добави, че вторият фактор, който влияе съществено на здравето е сънят. Той посъветва хората, които трудно заспиват да ограничат светлината в спалнята до нула, да си осигурят температура около 18 градуса в стаята и да не завиват ръцете и ходилата си.

Още за модерните устройства, които помагат при тренировките вижте във видеото!