"Тътенът (на Пулеви) в Дар" - това е заглавието на "bTV Репортерите", което можете да гледате тази вечер след централната ни емисия новини. Димитър Тасев и операторът Борислав Мавров ще ви разкажат за най-интересните моменти на боксьорите Тервел и Кубрат Пулев в най-големия град в Танзания.

В Дар ес Салаам Тервел записа 16-а поредна победа на професионалия ринг и направи поредната си крачка към световната титла в полутежка категория.

Снимка: JG Sports

"Много атрактивна страна, в която много неща могат да се видят. Сега там има забележителен бум на туризма. Те са взели радикално решение - не се занимават с COVID-19, не им е интересен. От една страна за тях е добре това, защото много хора тази година посещават страната, от друга страна обаче - доста смущаваща политика на президента Джон Магуфули, след като целият свят е блокиран, но пък е възможност да организират спортни събития.", сподели Тасев.

"Филмът е динамичен. Кобрата беше навсякъде. Ние бяхме на живо от изумителни места. Включихме се от басейна, от нощния клуб, от радиото. Той беше в едно такова настроение за шоу, да се забавлява. Като прибавим, че и местните са отворени и позитивно настроени - станаха страхотни кадри."

"След като мачът свърши, ние се прибрахме, а братята отидоха на сафари, организирано от хората, които направиха галата. Там са видели и масаи, и битка с лъвове."

Снимка: instagram.com/ohsnapianduncan/

"Заглавието може да ви се стори малко странно. Направихме игра на думи. Историята е от 1974 г., когато в Заир легендарният промоутър в бокса Дон Кинг убеждава тогавашния лидер на страната, че един боксов мач за световната титла между Мохамед Али и Джордж Формън би бил страхотна реклама за неговата диктатура. Убеждава го да даде по 5 млн. долара на боксьорите. Той го прави и не бърка, защото мачът се определя като един от най-великите за XX-и век. Той е наречен "Тътен в джунглата", а сега организаторите направиха "Тътен в Дар". Така се казваше боксовата гала - препратка към онзи мач. С мотивацията да върнат популярността на професионалния бокс на континента."

"Братя Пулеви вероятно ще се върнат в Танзания. Мисля, че до края на годината поне Тервел ще има още един мач в Африка. Аз бих посетил Занзибар, Дар ес Салаам може би ще го пропусна", каза още репортерът ни, чийто филм можете да гледате след 19:20 ч. по bTV.