По случай 8 март Съветът на Европейския съюз, под председателството на Франция, избра по една вдъхновяваща личност от всяка страна на Европа. 27 вдъхновяващи, амбициозни и успешни жени в области, където преобладават мъже. Композитори, лекари, готвачи, атлети, журналисти, научни работници, полицаи, режисьори, алпинисти. За България те избраха режисьора Диана Добрева.

Пред bTV тя каза, че в момента е трудно да се зарадва на каквото и да било признание.

„На мен ми се обадиха от Франция, за да ми съобщят тази вест и изпратиха екип, който да заснеме това видео. Това беше точно преди всички трагични събития, които се случват. Посланието, което беше е човек да има надежда, да не изпуска надеждата, да вярва в себе си, да се бори докрай и да постигаме мечтите си“.

Диана в момента е във Вилнюс, където поставя „Медея”:

„В момента съм в театъра, опитваме се да репетираме. Много от актьорите в театъра в Литва са с украински произход, много от тях имат роднини, приятели. Почти всяка нощ посрещат хора, всяка нощ се опитват да ги настаняват, където могат, както могат. Идват на репетиции, някои от тях въобще не са спали, изморени. Искам да кажа, че мотивацията в момента да се прави изкуство и да се прави театър е много занижена, и това е абсолютно нормално, защото на човек му се струва, че в момента би трябвало да е на някакво друго място, където повече биха имали нужда от него. Но така или иначе ние се опитваме да продължим репетиции, независимо то тази занижена мотивация. Всяка тема и всяка пиеса, с която се занимаваме в театъра, всичко ти се струва толкова незначително и по-малко от тази трагедия, в която се намираме в момента”, заяви Диана Добрева.

 

 

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!