Радио N-JOY празнува своя 13 рожден ден. Вече сме големи и можем да продължим напред, шегуват се от екипа на станцията и споделят, че имат големи планове за бъдещето. 

„Преди 10 години започнаха нещата с Инспектор N-JOY. Беше забавно, но се надявам, че малко хора са го слушали.”, разказа един от емблематичните водещи на радиото Генчо Генчев в „Тази събота”. 

Снимка: btvnovinite.bg

„През тези години сме работили къде ли не и на какви ли не места. Работили сме и на – 5 градуса в една стъклена къща, работили сме и на 40 градуса”, спомня си Инспектор N-JOY. 

Тази година Генчо Генчев отново ще ознаменува рождения ден на радиото и Деня на детето със  спортното събитие „Детска игриада". На 9 юни в 9:00 ч. в парк „Заимов" ще се проведе петото издание на инициативата.

Снимка: btvnovinite.bg

Ще се проведат състезания по велокрос, 50 м бягане, щафетно бягане, щафетни игри и бадминтон. Малките посетители ще видят демонстрации на йога, танци, айкидо, карате, хокей, тенис на маса, лонгборд, ролери и фехтовка.

Тази година родителите ще могат да покажат на децата си игри от детството си. 

Именно това е и целта на инициативата – да се насърчат децата да спортуват повече и то със своите родители, разкриха Генчо Генчев и Мария Дуковска - редактор в най-големия детски онлайн портал Az-deteto.bg в „Тази събота”. 

„Дълбоко вярваме в личния пример”, споделиха двамата. 

„30 години се занимавам със спорт”, заяви Генчо Генчев, който разкри, че именно от баща си се е запалил по волейбола в Бургас. Сега и неговата дъщеря се занимава с това, без да е била подтиквана за това. 

„Не съм от тези родители, които насочват децата”, сподели Генчо Генчев. 

„Още много обичам да играя”, каза Мария Дукова, която не крие, че е запазила детското в себе си и прави всичко възможно да осигури същото преживяване и на своите деца. 

Следващата събота, 9 юни, родители и деца ще могат да играят заедно в парка „Заимов”, а за отличилите се ще има награди и грамоти.