Кореспондентът на bTV в Париж Десислава Минчева знае всичко - от това как да се пази от гнева на „жълтите жилетки“ в Париж до това кога ще бъде открита ваксина срещу коронавируса.

„Сигналите, които идват от няколко западноевропейски страни, които бяха стабилизирали ситуацията с коронавируса, никак не са позитивни. Във Франция има тенденция през последните две седмици за увеличаване на броя на заразените. Страната в момента е на ниво - средата на месец май“, разказа в „Тази неделя“ Десислава Минчева.

Според нея причината за това вероятно е липсата на достатъчно дисциплина.

Любопитното е, че Франция вече има списък, по който ще се ваксинират французите.

„Докато чакаме да излезе ваксина, няколко европейски страни вече подготвят списък на категориите хора, които трябва първи да бъдат ваксинирани. Във Франция има три критерия – професия, възраст и съпътстващи заболявания“, разказа Десислава Минчева.

Тя отразява и протестите на „жълтите жилетки“ във Франция и направи паралел с тези в България.

„Смятам, че като съдържание протестите на „жълтите жилетки“ и това, което се случва в момента в България, няма общо. Протестите на „жълтите жилетки“ така и не можаха да формулират конкретни искания. Те ще останат в историята завинаги заради гениалния символ, а именно жълтата жилетка. Протестите във Франция са свързани с брутално насилие. В България имаше сериозни инциденти, но няма такова насилие“, каза Десислава Минчева.