Преди 7 години и половина Дария идва на Европейската седмица на кинологията в България в град Бургас. По време на представянето ѝ я канят да работи в България, за да развива кинологията в България. В същия момент обаче ситуацията в Донецк, откъдето е тя, значително се влошава – в градината ѝ пада бомба. По това време баба ѝ и дядо ѝ са вкъщи, но за щастие не са засегнати. Това кара Дария да приеме предложението ѝ да дойде в България.

Сега тя е участник в „България търси талант“, където заедно с Виктория от фондация „Шаро“ се опитва да обърне вниманието на зрителите към съдбата на животните в приют, за да започнат да осиновяват повече кучета.

„Истината е, че бездомните кучета не валят от небето“, каза Виктория. „Те много често са плод на домашно безотговорно развъждане, затова се стремим да обясним за ползите от кастрацията.“

Хората винаги трябва да търсят съвет от опитни хора, особено когато си вземат домашен любимец за пръв път. След това е важно кучето да се възпита и хора като Дария са много полезни в тази ситуация.

Двете жени се запознават, когато Дария прави изложба в подкрепа на фондацията. Те не желаят да разкриват какво са приготвили на публиката на следващия етап от „България търси талант“, но биха искали да призоват хората да потърсят повече информация за природозащитните фондации, за да разберат с какво се занимават и колко лесно би могло да бъде всичко, ако хората се обединят.