Пълни зали и фантастично начало на концертите на Хилда Казасян, които джаз певицата по традиция организира през лятото. Пандемията не е успяла да изплаши любителите на музиката, които дойдоха да чуят някои от най-известните български филмови песни.

Хилда, заедно с музикантите от Плевенската филхармония, вече представи програмата си, озаглавена „Да послушаме кино“, пред публиката в 8 града, а ѝ предстои да го направи в поне още 12, сред които Варна и София.

Концертите бяха отложени няколко пъти заради пандемията, но според Хилда това не е изцяло лошо.

„Пандемията свърши и добра работа“, каза тя в студиото на „Тази събота и неделя“ по bTV. „Очевидно когато всеки се е затворил вкъщи няма как да не са станали някакви трансформации в нашите глави и в нашите мозъчета. Сега усещам една много по-чиста енергия от публиката.“

Следващите два концерта на Хилда Казасян ще са на 6 и на 9 юли във Велико Търново и Варна. Доброто време позволява на концертите да се провеждат в летните театри, което прави изпълнителката много щастлива.

„Тази музика сякаш е написана за летните театри“, каза тя. „Повечето музика е от стари романтични филми, в които много кадри са заснети по парковете.“

Хилда Казасян подготвя още една приятна изненада за почитателите си. Заедно с Александрина Пендачанска и Найо Тицин подготвят нов фестивал, първото издание от който ще се състои това лято в Копривщица.

Не мога да повярвам, че това ще се случи и съм страшно щастлива“, каза тя. Фестивалът ще се проведе от 25 до 29 август в Копривщица.