Ние сме дарени с прекрасни планини. Всяка от тях е различна и носи своя дух. Така е и с Родопа планина, а Източни Родопи са истинска перла със своята красота и природни дадености, каза в предаването „Тази събота“ мултимедийният репортер Ладислав Цветков.

Това което може да се види на място е забележително. Това е причината районът да привлича туристи от цял свят, за да заснемат или наблюдават биоразнобразието в естествената им среда.

За Иво Данчев като професионален фотограф, Родопа планина се превръща в място, където той решава да се завърне, за да създава чудесна фотография.

„Това беше моята детска мечта да живея близо в природата в планината. Родопите винаги са ми били в сърцето. Корените ми са от тук. Аз съм първо поколение софиянец, но корените ми се оказаха по силни“, каза Иво Данчев.

„Тук има много непознати места и това беше и причината да заживея тук. Има много диви места и за щастие все още е“, добави той.

„Истинските родопчани са добри хора, които ще те посрещнат, ще те нагостят и ще те приемат да пренощуваш при тях без да те познават. Те определено олицетворяват духа на Родопите. Аз ги обичам“, посочи Данчев.

Целият репортаж гледайте във видеото.